Lectures

Due to clinical, research and teaching experience in the fields of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) and sensory modulation disorder (SMD), I had the opportunity to develop a variety of lectures in the areas of: Executive functions and everyday functioning, discriminating between ADHD & SMD, and the effects of executive delays on varied health conditions such as obesity and diabetes that highly correlates with them.

The lectures have been given at a variety of public and private institutes in Israel, as well as at international conferences in Israel, Canada, South Africa and soon in NY. I adapt my knowledge and experience to specific audiences and would love to schedule face to face / online lectures and workshops in your institutes.

Free recordings

ADHD & Summer vacation
POET Workshop - NJ
הרצאה להורים שיש להם בעצמם ADHD
הרצאה להורים על גישת POET בעמותת קווים ומחשבות
צילום מסך 2022-07-25 115145
הרצאה להורים על העסקת ילדים עם תסמיני ADHD בימים ללא שגרת לימודים
הרצאה לרופאים על גישת POET בעמותת גושן

הרצאות בתשלום

ניתן להזמין הרצאות בתשלום בכל אחד מהנושאים המפורטים מטה. לבחירתכם, אפשרי לקיים את ההרצאות באופן חוויתי ופעיל, גם בפגישות פנים מול פנים, וגם באופן מקוון. 

להורים

  • להשתתף בכיף – תפקוד והתפתחות בגיל הרך

  • להיות תלמיד.ה – על המעבר לכיתה א’

למרפאים בעיסוק

  • “אבל מה עם הריפוי בעיסוק…”?
    התערבות טיפולית בריפוי בעיסוק בילדים באמצעות הדרכת הורים מגיעה יותר מהר ויותר רחוק… כאשר היא אפשרית. בואו לשמוע מדוע ואיך.

  • גישור על פערי דת, שפה ותרבות
     באמצעות הדרכת הורים – עקרונות לאבחון ולטיפול בילדים שאינם דוברים את שפתכם!

  • הורים מעורבים ופעילים 
    איך ניתן לעזור להורים להיות יותר מעורבים בהבנת הצרכים הטיפוליים של ילדיהם ובאיתור אסטרטגיות ליישום בבית? ההבדל בין הדרכה (Training) ולאימון (Coaching) ואיך מומלץ לנוע על ציר זה בהתאם לצרכי הילד וההורים.

  • POET / הדרכת הורים בטיפול מרחוק
    דגשים ליצירת קשר קרוב במהלך טיפול מקוון (Teletherapy)

  • מאפיינים חושיים של הפרעת קשב ופעלתנות יתר, או הפרעה בוויסות חושי? בהרצאה זו נעשה סדר בהמשגה של הפרעה בוויסות חושי, הפרעת קשב ופעלתנות יתר, והמשותף / המבדיל בניהם. ההרצאה מבוססת על ספרות עדכנית (2021) ועל ניסיון קליני עתיר שנים במכון להתפתחות הילד. המסקנות מפתיעות!

לעוסקים במקצועות הטיפול, הייעוץ והחינוך

(ולכל מי שיש לו את הזכות להיות מבוגר משמעותי עבור ילדים עם תסמיני ADHD)

  • תפקודים ניהוליים (Executive functions)
    מהם, וכיצד הם משפיעים על תפקוד יום יומי? ההרצאה מתייחסת לידע תיאורטי עדכני בנוגע לתפקודים ניהוליים ולקשר בניהם לבין ADHD. מוצעים ומודגמים דרכי אבחון וטיפול לשיפור התפקוד של ילדים ונוער עם איחור בהתפתחות התפקודים הניהוליים שלהם.

  • השפעת איחור בהתפתחות התפקודים הניהוליים על תפקוד ילדים עם Autistic spectrum Disorder (אוטיזם – ASD)
     דגשים למרפאים בעיסוק ולמטפלים בילדים עם אבחנה זו.

  • אנשי חינוך מובילים את הקשב
    הקשיים הפחות מוכרים שנלווים ל ADHD, ודרכים מעשיות לסיוע להצלחת תלמידים במסגרות החינוך השונות (בהתאמה אישית לגיל הגן, בית הספר היסודי ו/או התיכון).

  • כלים למפעילי צהרונים
    למה הם אולי מפריעים לכם, ואיך תוכלו לסייע לילדים עם ADHD לשתף פעולה וליהנות בצהרון שלכם, ולעבוד פחות קשה…

  • משפחת ה ADHD (סידרת הרצאות)
    כיצד ADHD הורי משפיע על יכולת ההורים ליישם התערבות טיפולית בילדיהם, אלו קשיים ניהוליים ורגשיים הם חווים במהלך המפגשים הטיפוליים ובבית? בהרצאות נעמיק את המבט ונלמד הצעות להתמודדות מהספרות המחקרית ומתיאורי מקרה. אם על אף הניסיון הקליני המצוין שלכם, יש לכם מטופלים.ות עם תסמיני ADHD שלא מצליחים.ות להתקדם משמעותית בטיפול, הסדרה הזו ממש עבורכם!

  • הקשר בין ADHD לאכילה מופרזת ולהשמנה
    ודרכי התערבות מומלצות -למעלה מעשור, נצפית שכיחות גבוהה מעל למצופה של ילדים ומבוגרים עם ADHD בקרב הפונים למרפאות העוסקות בהשמנה, מעבר לשיעור שלהם באוכלוסייה. מהו המנגנון שמביא ילדים אלו לאכילה מופרזת? מהן הסיבות שהמשפחות של ילדים עם ADHD מתקשות ליישם את תוכנית הטיפול התזונתית? אתם מוזמנים לשמוע על אסטרטגיות בהן דיאטניות ילדים יכולות לתמוך ביכולת ההורים ליישם את תוכנית הטיפול בילד, ועל תרומה אפשרית של מקצוע הריפוי בעיסוק לדיוק תוכנית הטיפול לצרכים האישיים של המשפחות.

  • התרומה האפשרית של הטיפול בריפוי בעיסוק לאיזון סכרת סוג 2 של מטופלים עם ADHD (סידרת הרצאות)
    אלו שלושה דברים מרכזיים נדרשים לניהול מוצלח של סכרת מסוג 2, ומהן ההשלכות של חסרים בתפקודים הניהוליים על היכולת לבצעם? על איזה עיסוקים סכרת לא מאוזנת משפיעה באופן ישיר, ומה ניתן לעשות כדי להתמודד עם הקשיים שעולים? בסדרה זו שמבוססת על קורס שפותח עבור מכבי שירותי בריאות, נבחן ספרות עדכנית ודרכי התערבות מומלצות, וכמובן, את התרומה הייחודית של מקצוע הריפוי בעיסוק לתחום🙂